Aigua


Per als enamorats del mar i de les activitats nàutiques el litoral gironí disposa d’unes modernes i renovades instal·lacions portuàries que ofereixen l’oportunitat de practicar esports aquàtics en la major part de les platges i ports esportius. Esports com submarinisme, caiac, vela, catamarà, esquí nàutic o snoorkeling… Dos-cents quilòmetres de costa amb marines, ports esportius, centres i escoles, dos parcs naturals i una reserva marina formen l’escenari ideal per esdevenir el protagonista.

Una cala amb aigües cristal·lines a Begur, Costa Brava, Girona

La Reserva Marina de les Illes Medes és un dels racons més bonics de la Costa Brava; la proximitat a la costa, la influència dels vents i la irregularitat del fons marí expliquen la immensa varietat d’espècies  ambientals que converteixen aquest petit arxipèlag en un enclavament de valor ecològic incalculable que atreu visitants de tot Europa. Amb aquestes característiques, la Costa Brava es converteix en un espai únic i irrepetible, fruit de l’apassionada unió entre les muntanyes dels Pirineus i la mar Mediterrània. 

La Costa Brava compren la franja marítima del nord de Catalunya, des de Blanes a Portbou, on s’hi troben imponents penya-segats, cales amagades, sectors arenosos com el Golf de Roses, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, poblacions marineres les quals han estat la inspiració de molts artistes  i escriptors, poblacions medievals…etc. 

També, l’existència d’aigües termals i micromedicinals a la zona és coneguda i apreciada des de temps remots. Els balnearis disposen de moderns equipaments hotelers i ofereixen gran varietat de tractaments mèdics, estètics i d’oci capaços de satisfer la més exigent demanda d’aquell qui desitja cultivar el cos, eliminar l’estrès i tenir cura de la seva salut sense deixar de banda, tampoc, els centres de salut i bellesa.

Entre altres activitats d’aigua a la provincia de Girona podem destacar:

  • Activitats nàutiques
  • Bateig i snorkeling
  • Descens Fuvial amb caiac
  • Excursions a vela
  • Excursions amb caiac
  • Xàrter a motor
  • Xàrter a vela