Terra


Davant la varietat paisatgística que caracteritza la nostra zona, hi ha l’espai idoni per a la pràctica del cicloturisme, senderisme i excursions a cavall. La recuperació i l’adaptació de les tres vies verdes que hi ha a la nostra demarcació  ens permeten avui dia arribar, a peu o a cop de pedal, des del profund Pirineu gironí fins a la càlida i lluminosa Costa Brava, tot copsant a cada pedalada, a cada pas, la diversitat de paisatge, productes i gent amb què ens anem trobant al llarg del camí.

paisatge de les muntanyes gironines

Són 106 km que recorren i travessen cinc de les vuit comarques gironines i que es defineixen en tres trams: Ruta del Carrilet (Olot-Girona), Ruta del Carrilet (Sant Feliu de Guíxols-Girona) i Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll-Sant Joan de les Abadesses-Ogassa).

Les rutes a cavall són, indubtablement, una de les maneres més naturals d’apropar-se als bonics paratges catalans. Valls, muntanyes, volcans i platges ofereixen una nova perspectiva quan es coneix sobre un cavall. El turisme eqüestre ens regala una oportunitat per tornar a sentir-nos en harmonia amb la natura. Cal no oblidar totes les possibilitats dels esports d’hivern al Pirineu de Girona, amb cinc estacions d’esquí (quatre d’alpí i una de nòrdic), que sumen totes elles una superfície esquiable de més de 150 km i formen part del domini esquiable més gran dels Pirineus que, a l’estiu, es transformen en centres d’activitat, esport, senderisme i muntanyisme. 

Les comarques de Girona disposen de tretze camps de golf i nombroses instal·lacions de pitch & putt que es converteixen en les delícies dels amants d’aquest esport, practicable durant tot l’any. La cultura també és omnipresent en qualsevol racó de la nostra demarcació. 

L’empremta dels ibers, els grecs i els romans encara és viva entre els nostres vestigis i donen pas al ric llegat romànic, gòtic, barroc i modernista que hem heretat fruit d’anys de mestissatge. Però la cultura no s’atura en les pedres; aquesta ha transcendit a l’interior dels museus gironins on es guarden peces úniques i genuïnes. El Triangle Dalinià encapçala l’oferta museística de la zona i acosta l’univers de Dalí als visitants. Tanmateix, també es pot gaudir de cinc excepcionals parcs naturals distribuïts per tot el territori i de la Reserva Marina de les Illes Medes.

Entre altres activitats, a la provincia de Girona podem gaudir de:

  • Cicloturisme
  • Cultural
  • Lleure i Esport
  • Paintball i Jocs Làser
  • Rutes guiades
  • Segway
  • Senderisme
  • Trekking Aquàtic